Att träna lydnad

Som hundägare behöver man var medveten om att hunden måste tränas. Detta för att hunden ska vara underkastad dig och lyda dina order så att inga problem uppstår och att hundens välbefinnande tas om hand hela tiden. Genom att lära hunden lydnad kommer den slippa att utsättas för naturligt farliga situationer som kan uppstå. När man tränar lydnad med sin hund är det inte bara för hunden skull, det är också för dig som ägare. Lydnad gör att din vardag blir betydligt lättare att hantera, dessutom är det ett sätt för ägare och hund att komma närmare varandra i sin relation. Och inte att förglömma, det är dessutom väldigt roligt att göra det!

Efter att jag hade gått kursen med Tornado och Tromb har jag märkt hur otroligt viktigt detta är. Det är otroligt mycket enklare att vara hundägare om man har hundar som kan uppföra sig. Dessutom gör det att människor jag träffar lättare kan få kontakt med hunden eller helt undvika det om de är allergiska eller hundrädda. Med en väluppfostrad hund blir alla delar av livet enklare. En hund och en ägare trivs som allra bäst när hunden lyder ägarens instruktioner i alla lägen, och det kan till och med vara skillnaden mellan liv och död för hunden. Skulle hunden ge sig iväg själv utan kontroll finns risken att den kan bli påkörd eller något annat hemskt.

Allting är inte blodigt allvar heller när det kommer till lydnad, det kan också vara väldigt roligt för både hund och ägare. Att lära känna sin hund och verkligen skapa den kontakten med den är också helt underbart. Dessutom kan man tävla med hundarna i olika lydnadstävlingar, vilket kanske är en ytterligare morot för att se till att din hund lyder dig till punkt och pricka. Dessutom får ni göra roliga saker tillsammans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*