Det slits på golven här hemma

Det här med golv är en intressant del av vardagen. Golv är nämligen något som jag tycker mycket om, och jag älskar att vara inte i byggvaruhus och titta på olika typer. Det jag gillar allra mest är parkettgolven som finns, eftersom att det finns en naturlig känsla av trä i det hela, på ett modernt sätt. Det är något med trä som gör att jag känner mig väldigt hemma, och jag vet inte om det beror på att det är genuint mänskligt att bygga hus i trä eller om det är något som jag har fått med mig hemifrån. I vilket fall som helst så är trägolv det jag älskar mest av alla, men det är inte utan problem.

Vilket golv är mest hållbart?
Det är en fråga som man måste ställa sig, för golv i sig kommer att slitas när man använder det. Jag har ju två hundar, och dessa två har en fallenhet för att också springa inomhus. Att de sedan försöker att sätta klorna i golvet för att bromsa, starta eller göra snabba vändningar är inte direkt massage för ett trägolv, vilket har resulterat i att golvet i framför allt vardagsrummet är fullt i repor. Visserligen så är det fullt möjligt att slipa om golvet och lägga på nytt lack, men frågan är om det är det bästa alternativet. Jag tror mer på att lägga nytt, och jag har varit inne på en golvshop för att titta på vilka olika alternativ det finns att välja på. Jag är ju intresserad av ett golv som har hög hållbarhet och som inte skadas så lätt, och det i sig betyder ju att jag inte kan välja precis vad som helst.

De två alternativ som går bort direkt är laminat och plastgolv. Det beror helt enkelt på att laminatgolv visserligen är ett trägolv, men att det är väldigt tunt, vilket betyder att om (eller när) skadorna väl sker på golvet så är det i princip omöjligt att göra någonting åt det. Man får helt enkelt leva med skadan eller försöka slipa bort den, men det kommer göra att golvet inte kommer att se bra ut efter det. Samma sak är det egentligen med plastgolv, för när en skada väl uppstår på plastgolv så är den permanent. Man kan ju dock behandla det för att skydda det, men faktum är att jag inte ens tycker att det är speciellt vackert.

Nej, det kommer antingen att handla om ett rejält trägolv eller ett parkettgolv, med rejäla skivor. Kommer också att se till att det blir behandlat på ett bra sätt. Det är rätt tacksamt att handla golv på nätet, för det gör ju att man lär sig en hel del om golv, samtidigt som man har ett stort utbud – även om byggvaruhuset är speciellt i sig det med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*