En nygammal hobby

Jag har tagit upp en hobby som jag ägnade mig mycket åt förut, nämligen att virka. För några år sedan virkade jag en hel del, främst mössor och vantar, men nu har jag aldrig riktigt funnit tiden. Först kom valpen Tromb och tog upp all min tid, och när han växte blev även mitt hundintresse större och jag började intressera mig för hundsport och engagerade mig i rasklubben. Efter det kom Tornado och jag fick återigen en valp att passa och uppfostra.

Tornado är fortfarande en bångstyrig unghund, och han kräver fortfarande mycket av min tid, men på ett annat sätt än när han var valp. Mitt hundsportsintresse har riktat in sig på lure coursing, som jag tränar med Tromb och kommer även att börja med Tornado snart. Trots att jag nu har två hundar, känner jag ändå att jag har mer tid över till annat nu. Jag har blivit mer strukturerad, och lägger min energi där det behövs helt enkelt.

Nu har jag alltså börjat virka igen, och det är väldigt roligt. Jag har bestämt mig för att virka kuddfodral till vår säng. Det är ju lite inne med handarbete nu, och man ser mycket virkade grytlappar och annat i inredningstidningar. Jag har redan snygga kuddar på sängen, men jag känner att jag vill komplettera med något lite mer personligt. Sängar kan ju aldrig få för många kuddar! Därför blir det mormorsrutor som jag sedan kommer att sätta ihop och sy fast på ett snyggt tyg. Det blir nog riktigt bra!

/Sandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*