Nya leksaker

När jag var nere på stan och köpte hundmat passade jag på att köpa lite nya leksaker till hundarna. Tornado är fortfarande i åldern där han älskar att tugga på saker, trots att han har bytt sina tänder för länge sedan. Jag är inte så imponerad av att han tuggar på mina möbler, så jag försöker hålla honom sysselsatt med annat istället. Leksaker av gummi fungerar bäst. De i tyg går ofta sönder på några minuter.

Nu köpte jag varsin kong åt hundarna. Det är en gummisak som man även kan fylla med något smaskigt, till exempel mjukost. Tornado var mest intressread av att bita på sin, men Tromb förstod genast att det kom godsaker ur kongen. Han ville gärna ligga på vår säng med kongen, men jag vill inte ha fläckar på överkastet, så han fick ett gammalt lakan att ha på golvet istället. Hundarna vet att de inte får tugga ben i sängar eller soffor, men leksaker får de ha överallt, så jag förstår att han trodde att det var okej.

Jag köpte också lite nya tuggben, och varsin reflexväst åt hundarna. Det är ju viktigt att synas i mörkret! Förut hade jag reflexhalsband på dem, men reflexvästar syns ju faktiskt mycket bättre. När det blir mörkt ska jag gå ut på en promenad och prova västarna. Jag har redan provat lite inomhus, för att se att storlekarna passade. De blev riktigt snygga i sina nya västar!

Det är alltid roligt att gå i djuraffären. Alltid hittar man något som man inte visste att man behövde, eller något som är helt onödigt men väldigt snyggt eller roligt. Jag skämmer nog bort mina hundar ganska mycket, men det är bara roligt!

/Sandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*