Protein från växtriket

Bild på växtproteinJag är sedan ett antal år tillbaka vegetarian. Det betyder helt enkelt att jag väljer att inte äta något kött överhuvudtaget. Det finns de som påstår sig vara vegetarianer, men fortfarande äter fisk eller skaldjur, vilket jag tycker är helt fel för vegetarian innebär de facto att inget kött ska konsumeras. Även om det är lite irriterande med dessa människor så väljer jag att inte lägga för stort fokus på dessa, människor får i slutändan alltid göra som de själva vill utan att någon ska lägga sig i, precis som jag får göra.

Det som är grejen med att vara vegetarian är att man fortfarande måste se till att få i sig sina näringsämnen som man behöver, sådant som finns i stort överflöd i köttet. Kött är en av de största källorna till protein och det är inte enkelt att hitta samma koncentration i andra livsmedel. Protein finns annars i svamp, soja, ägg med mera, men man måste dels ha en smak för dessa livsmedel, samtidigt som man varierar sig.

Jag har hittat ett ytterligare bra komplement till köttet, något som är perfekt att använda sig av i alla möjliga lägen, så väl som till frukost som till sportdrycken. Det är nämligen hampaprotein som jag pratar och det är alldeles helt och fullt naturligt. Består inte av några märkliga ingredienser, utan är verkligen så naturligt som det kan bli. Hampa har väl kanske annars ett mindre bra rykte, sett till vad man kan göra för andra saker med det, men att använda det till goda ändamål går alldeles utmärkt. Det görs sig dessutom väldigt bra på bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*