Semester på Öland

Nu har vi kommit hem från en härlig semester! Vi bilade ner till Öland, där vi sov några nätter i husvagn. Självklart hade vi hundarna med oss, och vi valde en camping som faktiskt är extra anpassad för hundar.

Campingen ligger i Eriksöre, och där finns både hundbad, agilitybana och hundrastgård. När vi anlände märkte vi direkt att det var en camping för hundmänniskor. Överallt såg man hundar, och många hade hagar av kompostgaller uppställda runt sina husvagnar och husbilar. Trots att det fanns så många hundar där, var det ändå en ganska lugn stämning. Visst hörde man någon som skällde här och var, men alla hundar verkade glada och lugna, och hundägarna skötte sig och höll rent efter sina hundar.

Vi träffade många trevliga människor och hundar, och Tromb och Tornado fick möjlighet att leka lite med en salukivalp som var på semester med sina ägare. Den var jättesöt, och man blir alltid lite valpsjuk när man träffar sådana sötnosar. Som tur är har jag fullt upp med min unghund, så jag har inte tid för någon mer valp nu. Valpar är ju underbara, men de är också krävande!

Hundrastgården var tyvärr ganska liten. För andra hundar var den nog perfekt, men mina hundar vill kunna sträcka på benen ordentligt, och det fanns inte plats att springa som en saluki gör. Vi provade även agilitybanan, vilket var väldigt roligt. Jag har aldrig kört agility med mina hundar, men de var riktigt dutkiga. De gick kanske inte att styra så lätt, men de hoppade gärna över hinder och sprang genom tunnlar, och vi hade väldigt roligt!

Tromb och Tornado fick doppa tassarna vid hundbadet, men det var inte inhägnat så vi ville inte släppa dem lösa. Vi gick långa promenader och upptäckte omgivningarna, och hade en riktigt härlig och rolig semester, men nu är det skönt att vara hemma i sin egen säng igen!

/Sandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*